Hayalinizdeki balayı tatili için bize hemen ulaşın!

0 (212) 292 40 42

Maldivler’e Hoş Geldiniz

  • maldivler-balayi-turu

Maldivler’e Hoş Geldiniz

Kumların yerli halkın gülümseyişi kadar beyaz olduğu, balıkların Hint Okyanusu’nun ılık sularında mutlulukla yüzdüğü, havanın rüya gibi olduğu ve güneşin derin ışınlarının sizi kollarına aldığı Maldivler’e hoş geldiniz.

Antik dönemlerde, Maldivler, yolunu kaybeden yolculara kucak açan bir yer idi. Hala yabancılara kucak açan bu kıyılar, ziyaretçiler için asude bir cennet sunuyor.

(Thaana yazımıyla):

Hindhu emaa kandu therein, Mala fehi ruhgas hedhey
Meemagey ufan bimey, Dheebu Dhivehi mee
Kula ali maa Kandu therein, Ali raiy mui hen dhirey
Meemagey ufan bimey, dheebu Dhivehi mee

Tercümesi:

Engin Hint Okyanusu’nun ufkunda yeşil palmiyeler boy verir
Burası benim vatanım, burası Maldivler
İnsanlar berrak mavi denizden, inci tanesi gibi yükselir,
Burası benim vatanım, burası Maldivler

Konum ve Coğrafya

Maldivler ekvatorun hemen öte yanında, iki sıra resif içinde yer alır. Ülke, 90.000 metre karelik bir alana dağılmış, halka benzeri, 26 adet doğal resifin etrafında oluşmuş 1190 mercan adasından meydana gelir. Bu resifler, okyanustan yükselerek ücra bir eşsizliğe yer açan keskin bir sırt üzerinde oluşmuş yapılardır.

Maldivler’deki her bir resif, bir lagünü çevreleyen mercan kayalığı ve kayalık halkasını bölen derin kanallardan oluşur. Bu resif halkasında sıralanan bir dizi ada yerini almıştır; her adanın, ada lagününü çevreleyen kendi kayalığı bulunmaktadır. Sayısız türdeki su altı canlısı ve hareketli mercanlarla birlikte capcanlı olan olan adaların kayalıkları, adalıkları rüzgardan ve onları çevreleyen engin okyanusların dalgalarının etkisinden korur. Bu benzersiz kayalık ve kanal yapısı, bu sular hakkında yeterli bilgisi olmayan yabancılar için burada gezinmeyi neredeyse imkansız kılar.

Maldivler’in yüzde doksan dokuzu denizden oluşur. Adalarda yaşayan insanlar resifler arasında geniş biçimde dağılmıştır; adaların yaklaşık 200’ünde insan yaşamı vardır. Yaklaşık 90 ada turistlere yönelik tatil köyü olarak geliştirilmiştir; geri kalanlar ise tarım ve diğer geçim kaynağı araçları olarak kullanılmaktadır.

Diğer Yazılar

Balayı Turlarımız

  • KOH SAMUI & PHUKET & BANGKOK TURU

    ile
  • dubai-turu

    Dubai Turu – THY ile

    Türk Hava Yolları ile 5 Gece - 6 Gün
  • dubai-turu

    Dubai Turu – Emirates ile

    Emirates ile 4 Gece - 5 Gün
Yukarı