Hayalinizdeki balayı tatili için bize hemen ulaşın!

0 (212) 292 40 42

Maldivler’de Ne Yenir, Ne İçilir?

Maldivler’de Ne Yenir, Ne İçilir?

Maldivler mutfağı, balık, meyve ve sebzeli ‘köri’ yemeklerinden oluşan, hayli sınırlı bir mutfaktır. ‘Gerçek’ Maldivler mutfağını tatmak için tek şansınız, geleneksel atıştırmalıklar ya da ‘pratik yemeklerin’ (hedhikaa) satıldığı kafelerin ucuz ve bol olduğu Malé’de bulunur.

Maldivler tatil köyü adalarında, bunlar genellikle, tatil köyünün büyüklüğü ve lüks seviyesine bağlı olarak bir ila on arasında restorandan oluşur. Tatil köyü adalarında tüm restoranların tatil köyü tarafından işletildiğini, özel şirketlerin girişinin olmadığını göz önünde bulundurunuz. Deniz ürünleri dışındaki tüm gıdaların ithal edildiği mutfak uluslararası niteliktedir. Tüm tatil köylerinde, geniş bir alkollü ve alkolsüz içecek yelpazesinin ikram edildiği barlar da mevcuttur. Malé’de ya da tatil köyleri dışında başka bir yerde alkol almak mümkün değildir.

Spesyaliteler:

• Ton balığı, orfoz, ahtapot, kırlangıç balığı ve kılıç balığı gibi deniz ürünleri yaygın olarak bulunur.
• Kavaabu (pirinç, ton balığı, hindistan cevizi, mercimek ve baharatlar ile hazırlanan, bol yağda kızartılan atıştırmalıklar).
• Tavuk veya sığır gibi ‘köri’ çeşitleri de yaygın biçimde kullanıma sunulur. Birçok Maldiv yemeğine köri yaprakları katılır.

Bilinmesi gerekenler: 

Tüm barlar tatil köyü adasında yer alır (Malé’de alkol bulunmasa da, yakınındaki Airport adasında bulunur). Yerel halk hiç içki içmez.

Bahşiş: 

Malé’de, uluslararası tarzdaki restoranlarda standart %10-15’tir. Yerel kafelerde bahşiş beklenmez. Tatil köylerinde, yemeklere ve içeceklere genellikle otomatik olarak %10-15 hizmet bedeli eklenir.

Bölgesel içecekler: 

Sai (çay; Maldivlilerin gözdesi).
Raa (palmiye ağaçlarından elde edilen, zaman zaman mayalanmaya bırakılarak hafifçe alkollü olan içecek – Maldivlilerin alkole en yaklaştığı içecek).

Bahşiş:

Hizmet bedelleri, tatil köylerinde, hizmet bedeline tabi olan tüm hizmetlere daima eklenir. Ekstra bahşiş beklenmese de, oda hizmetçilerine (çanta başına 1 ABD$) nakit bahşiş verilmesi takdir edilir.

Diğer Yazılar

Balayı Turlarımız

  • KOH SAMUI & PHUKET & BANGKOK TURU

    ile
  • dubai-turu

    Dubai Turu – THY ile

    Türk Hava Yolları ile 5 Gece - 6 Gün
  • dubai-turu

    Dubai Turu – Emirates ile

    Emirates ile 4 Gece - 5 Gün
Yukarı