Hayalinizdeki balayı tatili için bize hemen ulaşın!

0 (212) 292 40 42

Bali Turu Sırasında Nereleri Görmeli?

  • Uluwatu Tapınağı Bali

Bali Turu Sırasında Nereleri Görmeli?

Büyülü bir ada olan Bali, ziyaretçilerine kaçırılmaması gereken kültürel hazineler, dünyaca ünlü muhteşem doğal güzellikler, geniş bir eğlence hayatı ve birçok farklı alternatif sunmaktadır. Bu yazımızda Bali’nin en önemli kültürel ve turistik yerlerinden kısa bir liste yaptık.

Bali dünyanın her köşesinden gelen turistlerin gösterdiği ilgili sonuna kadar hak eden ve sahip olduğu büyüleyici güzellikleri ile insanı kendisine aşık eden çok popüler bir balayı destinasyonudur. Neden Bali’ye gitmeliyim diyorsanız, Bali turu sırasında ziyaret etmeniz gereken bu 5 muhteşem yer sorularınızın cevabı olacaktır.

Uluwatu Tapınağı – Pura Luhur

Pürüzlü kalker bir tepenin üzerine inşa edilmiş haşmetli bir tapınak olan Uluwatu Tapınağı, Bali’nin aynı zamanda en güzel kumsallarının ve sörf noktalarının bulunduğu Bukit Peninsula bölgesinde yer alır. 11. Yüzyıldan itibaren alanı sürekli olarak genişletilmiş olan bu muhteşem yapı, Hint Okyanusundan 70 metre yükseklikte yer alır. Eğer tapınağın yakınlarında bulunan daha yüksek tepelere çıkarsanız, Uluwatu Tapınağını her iki tarafından görebilecek ve tapınak manzarası eşliğinde nefes kesici gün batımlarına şahit olacaksınız.

uluwatu-tapinak

Pura Tanah Tapınağı

Sakinliği ve kültürel önemi ile öne çıkan, Bali mitolojisinde Bali’nin güneybatısında bir yüzük şeklinde yer alan 7 tapınaktan en önemlisi olan Pilmgrimage tapınağının üzerinde yer aldığı bu görkemli kaya oluşumunu görmeden Bali’den ayrılmamalısınız. En iyi deneyimi yaşamak için burayı sular alçaldığı zaman ziyaret etmelisiniz. Bu şekilde, tapınağa sığ suların üzerinden yürüyerek ulaşabilirsiniz.

pura-tanah-tapinak

Pura Ulun Danu Bratan Tapınağı

Tepelerin ve kayaların üzerinde yer alan diğer tapınakların aksine, Pura Ulun Danu Bratan tapınağı Bali’de göl kıyısında yer alan önemli ve bilinen tapınaklardan biridir. Dümdüz göl sularına yansıyan muhteşem güzelliği ile her yıl binlerce turisti adeta kendine çeker.

pura-ulun-danu-bratan

Lovina Yunusları

Lovina yunusları doğal ortamlarında görebilmeniz için dünyadaki en ideal yerlerden biridir. Özellikle yüksek sezonda oldukça kalabalık olsa da, güneş doğmadan önce teknelerle kıyıyı terk etmek ve yunusların peşine düşmekten daha güzel bir aktivite yoktur. Lovina aynı zamanda, birçok farklı aktiviteye de ev sahipliği yapmaktadır. Civarda yer alan ve canlı müzik yapan kafe ve barlarda güzel zamanlar geçirebilirsiniz.

lovina-yunus

Ubud

Eğer Bali turunuz sırasında romantizme biraz ara vermek isterseniz, Ubud kaçırmamanız gereken bir numaralı yerdir. Tüm enerjisi ve insanları ile aksiyon dolu bir hayatın olduğu Ubud Bali’nin kalbidir. Bali’de görebileceğiniz en güzel şeylerden örneklerin bir araya toplandığı bu yer, doğal güzellikleri, Bali kültürü, tapınakları, müzeleri, pirinç tarlaları ve parkları ile hemen hemen herkes için çekici bir şeyler sunmaktadır.

ubud-pirinc-tarla

Bunlar görülmesi gereken en önemli yerler olsa da, Bali balayı çiftlerine çok daha fazlasını sunmaktadır. Balayı çiftleri için özel olarak planladığımız Bali turları için lütfen tıklayın.

Diğer Yazılar

Balayı Turlarımız

  • KOH SAMUI & PHUKET & BANGKOK TURU

    ile
  • dubai-turu

    Dubai Turu – THY ile

    Türk Hava Yolları ile 5 Gece - 6 Gün
  • dubai-turu

    Dubai Turu – Emirates ile

    Emirates ile 4 Gece - 5 Gün
Yukarı