Hayalinizdeki balayı tatili için bize hemen ulaşın!

0 (212) 292 40 42

Maldivler Seyahat İpuçları

  • maldivler-seyahat-ipuclari

Maldivler Seyahat İpuçları

Maldivler’in kültürü, Güney Hint, Arap ve Singala etkilerinin bir bileşimidir. Maldivlilerin neredeyse tümü Sünni Müslüman olduğundan ötürü, adalardaki günlük hayatta İslam öğretilerine uyulur; bu nedenle, domuz, alkol, köpek ve diğer dinlerin halka açık şekilde sergilenmesi, insan yaşamının olduğu adalarda yasaklanmıştır.

Camiler ziyaret edilirken, uygun, mazbut giysiler giyilmelidir. Bununla birlikte, bu sınırlamalar tatil köyü adalarında geçerli olmadığından, turistler içlerinden geldiği gibi davranabilmektedirler.

Maldivler’de hafta sonları Cuma ve Cumartesi günlerine karşılık gelir; bu nedenle, bu günlerde birçok resmi daire, banka ve birçok mağaza kapalı olur. Yine, Cuma günleri öğle yemeklerinin namaz vaktine uyarlanmasının gerekmesi dışında, tatil köylerinin işletiminde bunun etkisi çok azdır.

Maldivler’de çok basit bir vize politikası mevcuttur; gereken seyahat belgesine, yeterli parasal kaynak kanıtına (örneğin tatil köyünde rezervasyon ya da günde en az 25ABD$ nakit) ve dönüş için uçak biletine sahip olduğu sürece, herkese gelişte 30 günlük ücretsiz vize verilir.

Maldivler’de ulaşım için sunulan seçenekler, motorlu tekne, deniz uçağı ya da helikopteri ve özel yatlardan oluşur. Yerel, ahşap dhoni işçiliğiyle imal edilenler dahil olmak üzere, motorlu tekneler çeşitli biçimler ve yapılarda kullanıma sunulur.

Tatil köylerinde yasa gereği, konvertibl para biriminde ödeme yapılması gereklidir. Tüm tatil köylerinde, müşterilerin beklediği mutfaktan yemeklerin servis edildiği en az bir restoran bulunur. Maldivler’in yerel mutfağı genel olarak balık yemekleri içerir ve Güney Hindistan ve Sri Lanka mutfağıyla benzerlik gösterir.

Diğer Yazılar

Balayı Turlarımız

  • KOH SAMUI & PHUKET & BANGKOK TURU

    ile
  • dubai-turu

    Dubai Turu – THY ile

    Türk Hava Yolları ile 5 Gece - 6 Gün
  • dubai-turu

    Dubai Turu – Emirates ile

    Emirates ile 4 Gece - 5 Gün
Yukarı