Hayalinizdeki balayı tatili için bize hemen ulaşın!

0 (212) 292 40 42

Maldivler’de Şnorkel ve Sörf

  • maldivler-su-sporlari

Maldivler’de Şnorkel ve Sörf

Maldivler’de şnorkel ile yüzmek gitgide ivme kazanan bir aktivite; çünkü dalamayan ya da dalışı denemeye pek hevesli olmayan kişilere bile, sadece maske ve yüzgeç takarak, harika su altı yaşamının tadını çıkarma imkanı veriyor.

Günümüzde, otel ve tatil köylerinin çoğunda şnorkel imkanı sağlanıyor. Maldivler’in mercan adaları etrafındaki suların sakinliği sayesinde şnorkelle yüzmek çok kolay. Cam gibi berrak suları sayesinde, denizin görünürlük seviyesinin üstün olması, şnorkelle yüzerken su altı yaşamına tanıklık etmenizi mümkün kılıyor.

Şnorkelle yüzmek aynı zamanda doğanın bir parçası olmanıza ve lagünlerdeki otel ve tatil köylerinin etrafında dolaşan renkli balıklara bakmanıza imkan veriyor. Şnorkel ile yüzmenin en iyi tarafı, altınızdaki dünyanın derinliğini hissetmenize imkan vermesi; bu birçok kişiyi hayranlığa sevk eden bir deneyim. Maldivler dünyada şnorkel ile yüzmek için en iyi yerler arasında gösteriliyor.

Maldivler’de sörf sporu da gitgide artan ölçüde rağbet görmeye başladı. Dış resiflere sörf safarileri düzenleyen çeşitli sörf seyahat operatörleri bulunuyor. Eğer Maldivler’de sörf sporunu yapmaya karar verirseniz, tropik ada cenneti ziyaretinde mümkün olan en iyi deneyimi yaşayacaksınız. Sörf için ideal zaman, rüzgar koşullarının tam olarak uygun olduğu Mart ila Kasım ayları arasındaki dönem.

Maldivler’deki Ünlü Sörf Noktaları:

Chickens

Maldivler’de Male’deki sevilen bir sörf noktası, ıssız bir ada olan Villingilimathi Huraa (Kuda Villingili). Burası Kuzey Male’nin doğu kayalığında bulunuyor.

Cokes

Male’de ziyaret edilmeye değer olan, başka bir tanınmış sörf noktası ise Resif Başkent Thulusdhoo. Burası da Male Resifi’nin Kuzey kesimindeki doğu kayalığında yer alıyor.

Gurus

Male’nin doğu kayalığında bulunan başka bir popüler sörf noktası; Male Resifi’nin kuzey kesiminin güney ucunda bulunuyor.

Honky’s

Gençler arasında popüler olan Honky’s, Maldivler’in Male bölgesinde başka bir sörf noktası. Issız bir ada olan Thamburudhoo’da bulunan bu yer, Male Resifi’nin kuzey kesimindeki Doğu Kayalığında yer alıyor.

Diğer Yazılar

Balayı Turlarımız

  • KOH SAMUI & PHUKET & BANGKOK TURU

    ile
  • dubai-turu

    Dubai Turu – THY ile

    Türk Hava Yolları ile 5 Gece - 6 Gün
  • dubai-turu

    Dubai Turu – Emirates ile

    Emirates ile 4 Gece - 5 Gün
Yukarı