Hayalinizdeki balayı tatili için bize hemen ulaşın!

0 (212) 292 40 42

Maldivler’de Alışveriş

  • maldivler-alisveris

Maldivler’de Alışveriş

Lake ahşap kutular, Maldivlilerin en kendine has el sanatlarından ve en meşhurları Baa Resifi’nde bulunan Thulhaadhoo’da yapılıyor. Bu el sanatı, sadece burada yetişen ağaçlardan alınan ahşap blokların şekillendirilmesi ve oyulmasıyla, girift desenlerle bezeli kutular, kaplar ve süs objeleri yapılmasını içeriyor.

Ülkenin her yanında, sazdan güzel hazırlar örülüyor, bunların en ünlüleri, Gaafu Dhaalu Resifi’ndeki Gadhdhoo kadınları tarafından örülenleri. Yemek servislerinden, tek kişilik tam boy hasır yataklara kadar uzanan bu ürünler, girift, soyut desenlerle, elle süsleniyor.

Maldivler balayı turunuzda alışveriş yapmak istiyorsanız, Malé’de çoğu hediyelik eşya dükkanı, daha önce Singapur’dan çok sayıda ithal ürün satılması nedeniyle Singapur Pazarı olarak bilinen Chaandanee Magu’nun kuzey ucunda sıralanıyor. Buradaki yerel pazarda farklı türden yerel sebzeler, paketlerde satılan meyveler ve kökler, tatlı et, kuruyemiş ve ekmek meyvesi cipsleri, şişelenmiş ev yapımı tatlılar ve turşular ve tavan kirişlerine asılı gombalardan sarkan muz hevenkleri gibi, temel olarak resiflerden gelen çeşitli yerel ürünlerin olduğu tezgahlar bulunuyor.

Alışveriş saatleri: 

Cumartesi-Perşembe 08:30-20:00, Cuma 13:30-20:00. Dükkanlar genellikle namaz saatlerine uygun olarak günde beş kez 15 dakikalığına kapanıyor; öte yandan, başkentten uzaktaki turistik bölgelerde bu kurala daima sıkı sıkıya uyulmuyor.

Not: 

Mercan veya kara ya da su kaplumbağası kabuklarının ihracı katı kurallarla yasaklanmış durumda.

Maldivler’de Gece Hayatı

Maldivler’de gece hayatı çok az ya da hiç yok; burası parti delisi olanlar için uygun bir yer kesinlikle değil. Bununla birlikte, çoğu tatil köyünde bar, yer yer canlı müzik gösterileri var; birkaçında küçük gece kulüpleri bulmak bile mümkün. Plaj partileri ve barbeküler de revaçta. Bazı tatil köylerinde zaman zaman film gösterimleri oluyor.

Diğer Yazılar

Balayı Turlarımız

  • KOH SAMUI & PHUKET & BANGKOK TURU

    ile
  • dubai-turu

    Dubai Turu – THY ile

    Türk Hava Yolları ile 5 Gece - 6 Gün
  • dubai-turu

    Dubai Turu – Emirates ile

    Emirates ile 4 Gece - 5 Gün
Yukarı