Hayalinizdeki balayı tatili için bize hemen ulaşın!

0 (212) 292 40 42

Maldivler’de Dalış

Maldivler’de Dalış

Bazı zamanlarda elli metre uzaktan geçen balıkları görebilecek sularıyla Maldivler’in sıcak denizleri, yıl boyunca yüksek görüş mesafesine sahiptir. Bir de buna 3000’in üzerinderesifi ve musonların serbestçe akan gel-gitlerini ekleyin. İşte dünyanın en zengin resif dalış alanlarından biri bu mükemmel koşullar sonucunda oluşmuştur.

Maldiv sularında binden fazla balık ve diğer su altı yaratık türü yaşamaktadır. Hint Okyanusunun muson dalgaları, küçük deniz canlıları koleksiyonunun yanı sıra mikroskobik bitki hücreleri koleksiyonu da yaratmaktadır. Bu da, besin bolluğu cazibesi de olduğu için bu sularda toplanan her çeşit su altı türü için bir merkez konumuna gelmektedir. Maldivler’de her şeyi görebilirisiniz. Dikkatli bir göz, küçücük karides ve yüzen rengârenk canlılardan muhteşem manta vatozlarına ve köpek balıklarına varana kadar bir ömür boyu aklınızı başınızdan almaya yetecek her şeyi görecektir.

En güzeli de Maldivler’in keyfini çıkarmak için profesyonel bir dalgıç olmanıza gerek yoktur. Maldivler turu kapsamında tercih edeceğiniz tüm tatil köyleri ve safari tekneleri, yüksek standartlı iyi izlenen dalış donanımları kullanarak size temel düzeyden ileri düzeye kadar eğitim verebilmektedir. En isteksiz dalgıç bile deneyimli dalış hocalarının rehberliğinde drift (sürüklenme) dalışında Maldivler su altı hayatının güzelliğinin tadını çıkarabilir. Resife dalmak da bir o kadar keyiflidir, ve de tek yapmanız gereken kıyıdan sadece bir kaç dakika öteye yüzmektir. Maldivler’in 26 ayrı mercan adasında bulunan sayısız resifleri görmek için tek yapmanız gereken, her gün farklı bir dalış yerine gitmek için tekneyle 15-60 dakika seyahat etmektir.

Maldivler’de genellikle faru (resif), thila (mercan adanın okyanusla buluştuğu yerdeki kanalda, resif benzeri batık akvaryum) boyunca veya batığa dalış yapılmaktadır. Küçücük, ilginç ve genellikle gözardı edilen yaratıkları çok yakından görmenizi sağlayan makro dalış gibi gece dalışı da muhteşem güzellikleri gözlerinizin önüne sermektedir.

Diğer Yazılar

Balayı Turlarımız

  • KOH SAMUI & PHUKET & BANGKOK TURU

    ile
  • dubai-turu

    Dubai Turu – THY ile

    Türk Hava Yolları ile 5 Gece - 6 Gün
  • dubai-turu

    Dubai Turu – Emirates ile

    Emirates ile 4 Gece - 5 Gün
Yukarı