Hayalinizdeki balayı tatili için bize hemen ulaşın!

0 (212) 292 40 42

Maldivler’deki Çekim Merkezleri

  • maldivler-cekim-merkezleri

Maldivler’deki Çekim Merkezleri

Maldiv Adaları’nda, adalara gelen her ziyaretçinin deneyimlemesi gereken, çok sayıda kayda değer çekim merkezi bulunuyor. Adaların denizcilik mirası ve çeşitli harici etkilerin bulunması nedeniyle, burada çok sayıda ilgi çekici kare yakalanması mümkün.

Maldivler turu kapsamında görebileceğiniz Büyük Cuma Camisi ya da yerel olarak bilinen adıyla Mescid-el-Sultan adanın en hoş görünümlerinden birini sunuyor. 17. yüzyılda Sultan İbrahim İskender tarafından yaptırılan bu muhteşem bina en az 5000 kişi alabilecek kapasitede.

Adalardaki en eski camilerden biri olma statüsüne sahip olan Cuma Camii de büyükleyici nitelikteki başka bir mekan. Bu camide zarif ahşap oymaların yanı sıra, İslam sanatının üstün örnekleri de yer alıyor. Silindir şeklindeki minaresi görenleri hayran bırakıyor.

Başkanlık Sarayı da atlanmaması gereken, ilgi çekici yerlerden bir başkası. Bu göz alıcı bina, Maldivler Başkanı’nın resmi ikametgahı. Halka açık olmasa da, ziyaretçiler binanın görkemli dış cephelerini fotoğraflayabilmekteler. Bu bina, I. Dünya Savaşı’ndan hemen önce Sultan Şemsuddin tarafından inşa ettirilmişti.

Male’nin Ulusal Müzesi, Maldivler’in öne çıkan yerlerinden biri. Kolonyal tarzdaki güzel bir binada bulunan müzede büyüleyici çeşitlilikte eserler yer alıyor. Müzede görülebilecek eserler arasında, kraliyet antik eserleri, geleneksel kostümler, el yazması Kur’an minyatürü ve kutsal Budist emanetlerinin yanı sıra, başka yapıtlar da bulunuyor.

Cumhuriyet Meydanı, vatansever Maldivlilerin gurur duyduğu bir mekan; çoğu önemli resmi bina da ağırlıklı olarak burada yer alıyor. Meydanın merkezinde dev bir Maldivler bayrağı gururla dalgalanıyor.

Sıradan Maldivlilerin yaşamına içeriden bakmaya imkan veren Maldivler Balık Pazarı’na ziyaret de atlanmaması gerekenler arasında. Ziyaretçiler hayranlık uyandıran çeşitlilikteki deniz canlılarını görmenin yanı sıra, taze meyve ve sebzeleri de burada tadabilirler.

Maldivler balayı tatiliniz için özel olarak yarattığımız balayı turlarını inceleyerek günlük programlar hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Diğer Yazılar

Balayı Turlarımız

  • KOH SAMUI & PHUKET & BANGKOK TURU

    ile
  • dubai-turu

    Dubai Turu – THY ile

    Türk Hava Yolları ile 5 Gece - 6 Gün
  • dubai-turu

    Dubai Turu – Emirates ile

    Emirates ile 4 Gece - 5 Gün
Yukarı